Om Mattias

Mattias har utan att tänka på det skaffat sig mycket erfarenhet i olika sporter. Både lag och individuella grenar.
Bandy är något alla prövade i Nässjö på 80-talet. Vi var stora kullar som behövde aktiveras. NIF hade både fotboll och Bandy. Fotboll testade han bara testat en vårsäsong med A-pojkarna och spelat 2 träningsmatcher med lovord. Men detta var inte Mattias grej. Han hade redan bandy som kompisidrott. En sport där de sociala kopplingarna går från uppväxtåren.
Mountainbike kom till Sverige i början av 90-talet. Mattias som redan varit med i Friluftsfrämjandet träffade utförsåkningsinstruktörerna ute i skogen på MTB cyklar. Detta blev startskottet för Mattias ledarskapsutveckling.
Bandygymnasiet gav 3 steg i bandytränarutbildningen. Dessa gick parallellt i tid med skidinstruktörsutbildningarna som Mattias gjorde under dessa år.
Detta ledde till att Skidturism i Åre blev nästa steg i ledarskapets utveckling. Stegutbildningarna ifrån Friluftsfrämjandet gjordes igen i Åremiljön. Fysiologi var en av de stora teoretiska ämnena i Åre.
Spinningledare tycker Mattias är ett bra sätt att underhålla ledarskap. Man kan pröva ideer på motionären.

Mattias har varit svensk elitcyklist både i MTB och landsväg. Han tycker att han ”fått ut mer än han puttat in”. Andra anser att han är en sådan där med talang för cykel men som saknar träningstalang. Jag vet att han imponeras av de som kan träna mycket.

UA-68093485-1